PWP developed two concept designs for feedback from the client which were accompanied by visual ‘mood boards’ and then worked on a final Design and 3D visual from which we provided a detailed quote.

The final Design included a steel cantilevered pergola with laser cut decorative panels to create privacy from close by neighbouring properties. The ‘lounge’ area beneath the pergola is sheltered by a dominant black quartzite clad wall which also acts as a backdrop to the courtyard. The subtle level changes were made a feature of by using bespoke bull-nosed stone with a light strip for evening effect.

Pleached Hornbeam and clipped Yew frame the garden and soften the urban feel. Large floral planters set upon bespoke CNC ‘ripple’ effect cut stone plinths add colour and texture. The indigenous stone was quarried in nearby Lancashire helping reduce the carbon footprint. A focal point sculpture by David Harber adds the finishing touches.

This is the second property we’ve completed for the client, the last one also winning BALI’s Principle Award for our Linton project which was subsequently nominated for an (ELCA) European Landscape Contractors Award!