PWP developed this National Award winning scheme from design to installation.

The final Design encompassed all the elements set out in the clients brief including terracing the sloping ground levels so that the new porcelain patio will sits flush with the internal floor level.

For the main focal point we created a bold feature wall with water blade cascade which was finished in ‘sparkly’ black quartzite with a mirrored trim reflecting the remodelled property.

Cast concrete steps where then clad in matching porcelain to create a ‘floating effect’ feature set of steps which are uplighted for evening effect.

A set of concrete pile foundations with bolt boxes have been installed beneath the top terrace ‘future-proofing’ the garden for the proposed Garden Pavilion.

Bold contemporary planting sets off the strong hard landscape layout. Block planting of Agapanthus, Allium, Lavender and Box.